Alapvető szabályok

(1) A depóban a versenyző csak a rajtszámának megfelelő területet használhatja a felszerelése tárolására.

(2) A versenyzőnek a kerékpárját a kerékpártartón úgy kell elhelyezni, hogy a kerékpárjának középvonala a tartón alkalmazott rajtszámjelölés közepétől sem jobbra sem pedig balra 10 cm-nél távolabb nem lehet.

depo2

(3) A versenyző kizárólag a számára biztosított (a kerékpárjától balra található) területen helyezheti el felszerelését: a kerékpárjától balra, a kerékpár és annak középvonalától mért 50 cm közötti területen. A felszerelés nem lóghat túl sem a kerékpárjának a tartótól mért legtávolabbi pontját érintő, sem pedig a tartó középvonalán átmenő, a tartóval párhuzamos síkokon.

(4) A kerékpárt a kerékpártartón vagy a kerékpártartóban biztonságosan kell rögzíteni úgy, hogy az a tartót ért külső hatások – ide értve különösen a szél vagy más versenyző által történő mozgatást – következtében se tudjon feldőlni, vagy a helyéről a megengedett tartományon kívülre mozdulni.

depo1

(5) A versenyző köteles az első kör futás után a futó felszerelését (cipőt, mez stb.), kerékpározás után kerékpárját és kerék-páros fejvédőjét a depóban a (3) pontban meghatározott helyre tenni.

(6) A kerékpártartón – a kerékpár kivételével – felszerelés vagy jelölés nem helyezhető el.

(7) A depóban csak a versenyzők és a hivatalos személyek tartózkodhatnak. A “kicsik” korosztályban induló versenyzők esetén egy felnőtt segíthet!

(8) A depóban annak lezárása és kinyitása közötti időszakban csak a hivatalos személyek és az akkor versenyzők tartózkodhatnak. Ez idő alatt felszerelést, frissítőt a depóba juttatni tilos, azonban a nyilvánvaló műszaki hiba mérséklésére a szükséges intézkedések megtehetők.

Közlekedés a depóban

(1) A depóban a kerékpártartókon, valamint a depó belső kerítésein, elválasztóelemein keresztül közlekedni tilos.

(2) A depóban kerékpározni tilos. A depó ki- és bejáratát a talajon levő vonalak jelölik. A kerékpárra a versenyző akkor szállhat fel, amikor a kerékpár hátsó kerekének talajjal érintkező pontja áthaladt a kijáratot jelző vonalon, és mindkét lába a kerékpár egyik oldalán a vonal után is érintette a talajt. A versenyző köteles a bejáratot jelző vonal előtt a kerékpárról leszállni úgy, hogy a kerékpár első kerekének talajjal érintkező pontja a be-járatot jelző vonal előtt legyen, és mindkét lába a kerékpár egyik oldalán a vonal előtt is érintse a talajt.